Cupa POLI 75, prezentarea echipelor participante

august 18, 20220
Echipa noastră de handbal dispută la finalul acestei săptămâni ultimele meciuri de verificare înaintea startului de campionat. Acestea vor avea loc la sala Constantin Jude, vineri și sâmbătă, cu ocazia tradiționalului turneu intitulat Cupa POLI.

Echipe din trei țări participă la Cupa POLI 75, între care și o fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, actuala Champions League:

R.K. Metaloplastika Sabac – campioană a Iugoslaviei (de 7 ori), câștigătoare a Cupei Iugoslaviei (de 4 ori), câștigătoare a Cupei Serbiei (o dată), câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni (de două ori, 1985 și 1986, la primul dintre succese a trecut în sferturile de finală de Steaua București). Actualmente, echipa evoluează în prima ligă a Serbiei (Superliga) și a ocupat locul al cincilea în precedentul sezon.

Potaissa Turda – și ea câștigătoare de cupă europeană (Cupa Challenge, în 2018). Clubul fondat în anul 2000 se află de nouă sezoane încoace între cele mai bune patru echipe din România și participă în întrecerile continentale. Formația din județul Cluj a încheiat campionatul 2021/2022 pe locul al patrulea.

RK Skopje 2020 – este cel mai tânăr club participant la Cupa Poli 75, înființat cu doi ani în urmă. Sezonul trecut, a jucat în divizia de elită a Macedoniei de Nord și s-a clasat pe locul al unsprezecelea. Echipa a fost preluată în vara acestui an de antrenorul Goran Kuzmanoski, fost internațional de seniori al Macedoniei de Nord și fost jucător la HC Odorheriu Secuiesc (2011-2018).

SCM Politehnica Timișoara – echipa sărbătorește în acest an trei sferturi de veac de la înființarea secției de handbal de la Politehnica. Palmaresul cuprinde două titluri naționale – 1956 (handbal în 11) și 1991 – și două Cupe ale României, în 1986 și 2019. Formația noastră a încheiat precedentul sezon al Ligii Zimbrilor pe locul al unsprezecelea.

Programul meciurilor:

vineri, 19 august , ora  17.00, Metaloplastika Sabac – Potaissa Turda

ora 19.00, SCM Politehnica Timișoara – R.K. Skopje

sâmbătă, 20 august, ora 11.00 – finala mica

ora 13.00 – finala mare

Detalii despre sesiunile de autografe și de poze, despre prezentarea lotului SCM Poli și a noilor echipamente, găsiți AICI.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO