Cupa României: calificare obținută după 18 aruncări de departajare

februarie 16, 20230
Echipa noastră s-a calificat în turul secund al Cupei României, după un nou meci foarte echilibrat cu CSM Bacău, așa cum a fost și cel din noiembrie, din campionat, ambele disputate la sala Constantin Jude.

Dacă în noiembrie se termina 35 egal, astăzi am avut 21 egal. Și atunci și acum, diferențele de pe tabelă au fost mici, iar finalul pe muchie de cuțit.

Alb-violeții au urcat +3 în prima parte a meciului, scor 6-3, în vreme ce moldovenii au condus cu 20-17, când rămăseseră mai puțin de opt minute.

Egalarea a venit în ultima secundă de joc, cu o aruncare de la șold și de la aproape zece metri reușită de Marius Sadoveac, când Timișoara avea dublă superioritate numerică, 21-21.

S-a trecut direct la aruncările de departajare de la  șapte metri. Părea că vizitatorii sunt favoriți, după ce portarul Ștefan Grigoraș a fost excelent de-a lungul celor 60 de minute, dar antrenorul său avea să explice după meci: „L-am simțit că a căzut psihic după golul de la distanță înscris pe sirenă de Sadoveac. Și limbajul trupului spunea asta”, a declarat Sandu Iacob.

Prima serie s-a încheiat din nou la egalitate, 4-4, pentru ca diferența să se facă într-a noua rundă de aruncări de la linie: portarul Claudiu Pal a avut o paradă în șpagat la aruncarea lui Stănescu, în vreme ce Robert Cîtu a plasat mingea în plasă aproape de vinclu. A fost 8-7 la departajare și 29-28 la general.

„A fost un meci foarte strâns: ei au avut două-trei goluri, noi am avut două-trei goluri… Spre final, am reușim să revenim, ceea ce trebuie să ne dea mare încredere pe viitor. Pe măsură ce se apropia ziua meciului, am exersat tot mai mult aruncările de la șapte metri. După mult timp reușim să legăm două victorii și asta aduce încredere”

Alexandru Nae, antrenor cu portarii

Marcatori SCM Poli (inclusiv aruncările de departajare): Sadoveac 8, Marjanovic 6, Cîmpan, Mosquera – câte 3, Szabo, Baican – câte două, Cîtu, Fenici, Ignat, Cristescu – câte unul. Portari: Pal 7/20, Lazăr 5/20.

 „A fost o victorie muncită. Mă bucur că nu am renunțat, că am luptat până la final și cred că de fapt ăsta este spiritul echipei. Doar luptătorii devin învingători și este important să luptăm până în ultima secundă, indiferent dacă ne place scorul sau dacă ne plac sau nu deciziile arbitrilor”

Andrei Păiuș #2

Tragerea la sorți pentru turul secund (programat la 5 aprilie) va avea loc marți, 21 februarie, la ora 11.00.

SCM Politehnica leagă două victorii în premieră în acest sezon și revine la meciurile de campionat sâmbătă, la ora 18,00, la Odorheiu Secuiesc.

Foto: Primele secunde de după obținerea calificării…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO