Diferență de un gol, în primul meci din noul campionat

august 28, 20230
Echipa noastră a fost gazdă pentru CSM Focșani, în prima etapă din sezonul 2023/2024 al Ligii Naționale masculine de handbal. Partida s-a decis în ultimele secvențe și a fost câștigată de echipa din Vrancea, cu 29-28.

Startul a fost bun cu golurile lui Sadoveac și Chira (2-0, minutul 4), pentru ca apoi Trif și Marjanovic (din 7 metri) să contribuie la scorul de 4-2 (minutul 7).

Vizitatorii au marcat de trei ori consecutiv și au trecut la conducere (4-5, min. 11), după care s-a mers cap la cap până la 11 egal. CSM Focșani a marcat însă ultimele trei goluri ale primei reprize și a intrat la vestiare cu 14-11.

La reluare, Marjanovic și Chira au înscris de două ori consecutiv (13-14), după care vreme de un sfert de oră diferența s-a stabilit între unul și trei goluri.

În ultimele zece minute, Focșaniul s-a desprins la cinci goluri (20-25 și 21-26) și părea că se desprinde în învingătoare, dar echipa noastră a trecut la o apărare avansată, iar trei reușite consecutive (Sadoveac, Trif și din nou Sadoveac) au pus finalul sub semnul întrebării (24-26, cu cinci minute și două secunde rămase de jucat).

Diferența a coborât și la un gol, însă egalarea nu a mai venit, căci rusul Roman Makriscin a înscris trei goluri foarte importante pentru echipa sa și a asigurat victoria la limită.

Cel mai important marcator al echipei noastre a fost Marius Sadoveac, utilizat atât inter, cât și extremă dreaptă: Sadoveac 8 goluri, Marjanovic 6, Trif 4, Chira 4, Baican 2, Bordeanu 2, Moldovan 1, Pribanic 1.

Știam că ne așteaptă un meci greu, pentru că Focșani e o echipă arțăgoasă, care se bate și acasă și în deplasare. Astăzi nu am făcut un handbal foarte bun, adică ceea ce ne-am dorit și am pregătit, mai exact. Dar cu toate astea, am avut șansa pe final de a egala. Am avut o primă repriză cu câteva ratări unu la unu, unde părerea mea e că acolo s-a făcut diferența. Poarta nu ne-a ajutat foarte mult și pot să zic că ratările noastre unu la unu au contribuit la înfrângere. Poarta lor a fost mult mai inspirată, poate acolo s-a făcut diferența. Poate dacă reușeam să nu-i lăsăm să se distanțeze obțineam mai mult. S-au dus la cinci, am reușit să venim la un gol, am avut chiar atacul, dar nu am finalizat. Sper ca acest început să fie unul bun, pentru că ne dorim să facem puncte acasă. Cu toate că astăzi am pierdut, ne dorim să facem meciuri mult mai bune și cât mai multe puncte.

Cristian Fenici

În etapa secundă, echipa noastră va evolua pe terenul grupării CSM Bacău, duminică, 3 septembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO