„Mi-aș dori să merg și la un Campionat European, după ce am evoluat la Mondialul din 2011”

decembrie 12, 20230
Naționala masculină de handbal a României s-a reunit la Bistrița, pentru un cantonament de o săptămână și jumătate și pentru Trofeul Carpați. Interul nostru, Marius Sadoveac, se află printre cei convocați, un lot de 24 de jucători. De asemenea, „Sado” se găsește pe lista preliminară de 35 de jucători pe care Federația Română de Handbal a trimis-o la EHF pentru turneul final al Campionatului European (Germania, 10-28 ianuarie).

Ajuns la 38 de ani și golgeter al celor mai recente două ediții de Ligă Națională, Marius a revenit la națională în toamna acestui an, la două decenii de la prima convocare și după doi ani de absență. El a participat cu România la turneul final al Campionatului Mondial, ediția 2011:

Mă bucur că sunt la lotul național, că încă sunt în circuitul echipei naționale. Asta înseamnă că îmi fac treaba bine, chiar și la vârsta asta.

  • Mai degrabă convocarea din octombrie a fost o surpriză, nu aceasta din decembrie…

Da. Și convocarea aceasta… nu este neapărat o surpriză, dar sunt încântat că există posibilitatea de a merge la Campionatul European.

  • E un vis să joci în Germania?

Da – de ce să nu recunosc? – mi-aș dori să prind și un Campionat European. Ar fi o încununare a muncii mele de peste 20 de ani la lotul național să fiu participant și la un turneu final al Campionatului European, și la unul al Campionatului Mondial.

  • Ți s-a explicat de ce s-a apelat din nou la tine?

Am avut o discuție cu antrenorul principal (n.r. – Xavier Pascual) și mi-a explicat de ce are nevoie de mine, că ar vrea să se bazeze pe experiența mea, în eventualitatea în care aș fi convocat pentru turneul final.

  • Cum e Xavi Pascual ca antrenor?

Unul foarte bun. Se vede că a antrenat la nivel înalt și merg cu mare plăcere la lot, știind că lucrez cu un om de la care am ce învăța.

  • Marius, cum e handbalul românesc la acest moment, ce vine din urmă? Și te întreb asta pentru ai tineri alături și la SCM Poli și la națională.

Handbalul românesc este într-o ușoară creștere față de anii trecuți, dar mai avem mult de lucrat ca să ajungem o nație de top în Europa.

  • Spania, Croația și Austria sunt adversarii de la Euro. Pare o grupă dificilă.

Va fi foarte dificil la Euro. Și calificarea a fost dificilă. Știam că orice adversar vom avea în grupe ne va fi greu, căci noi suntem outsideri. Asta-i realitatea: după atâția ani de necalificări, suntem outsideri la un turneu final. Și atunci vrem să jucăm bine, să facem puncte, ca la următorul turneu să nu mai fim noi outsiderii.

  • Marius, baftă, să te vedem la turneul final Euro!

Mulțumesc!

 

Potrivit statisticii EHF, Marius Sadoveac este jucătorul cel mai experimentat din lotul României, cu 129 de selecții și 186 de goluri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO