O atletă de aur a Timișoarei, la aruncare simbolică de start

august 26, 20230
Meciul de handbal dintre SCM Politehnica Timișoara și CSM Focșani va avea o invitată specială la aruncarea simbolică de start. Multipla campioană națională și balcanică Daniela Cristina Bălan se va afla la centrul terenului duminică, 27 august, la ora 17,00, la startul meciului de handbal de la sala Constantin Jude.

Născută la 17 octombrie 1998, la Timișoara, Cristina s-a format la LPS Banatul Timișoara, sub îndrumarea lui Raymond Gulyas, cel ce-i este antrenor și la ora actuală. Bălan are acum dublă legitimare la CS Athletics Timișoara și CSM Craiova, iar proba ei favorită este 800 de metri, dar aleargă și 400 m și chiar în ștafetele de 4×100.

Chiar în această lună, Cristina Bălan a cucerit trei medalii la Jocurile Francofoniei Kinshasa, Republica Democrată Congo. Ea a sosit a treia la 800 metri și în ștafetele de  4×400 m și 4×100 m.

Tot în această vară, în iunie, Bălan a ocupat primul loc la Graz în concursul din circuitul World Athletics Continental Tour – Challenger, în cursa de 800 de metri, și poziția secundă la Viena.

Pe plan intern, în iunie, Cristina a fost prima la Internaționalele României, la 800 de metri.

Este prima oară când sunt invitată la o aruncare de start și am emoții. O să rămân apoi la meci, căci nu am urmărit niciodată o partidă de handbal cap-coadă. Sunt mândră că m-ați invitat și sper ca și handbaliștii să aibă evoluții bune în acest sezon.

Cristina Bălan

Sportiva timișoreană are în palmaresul general 11 medalii la Campionatele Balcanice (dintre care trei de aur), 52 de medalii la Campionatele Nationale și 25 selectii in lotul Romaniei (senioare, U23, U20 si U18).

De asemenea, Cristina a participat de-a lungul carierei la Campionatul Mondial de Juniori 2, la Jocurile Europene de Seniori, la Campionate Europene de senioare și de junioare.

Intrarea este liberă la meciul de handbal SCM Politehnica Timișoara – CSM Focșani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO