Poli 75, săptămâna aniversării

septembrie 22, 20220
Trei sferturi de veac de la înființarea secției de handbal de la Politehnica Timișoara se împlinesc în acest an 2022, iar finalul acestei săptămânii va găzdui mai multe evenimente legate de această aniversare.

Finala Cupei Școlilor, lansarea cărții „Povești pe semicerc”, meciul de handbal în 11 (LINK AICI) sunt câteva dintre ele, conexate cu meciul de campionat SCM Politehnica Timișoara – HC Odorheiu Secuiesc, din etapa a V-a a Ligii Naționale.

Mai multe informații vor fi date publicității la conferința de presă de mâine (vinery, 23 septembrie), la care va participa și unul dintre jucătorii legendari ai Timișoarei, Alexandru Matei. Fosta extremă a înscris zece goluri în finala Cupei României din 1986 – Politehnica Timișoara – Dinamo București 23-20, meci disputat la Craiova – dar a făcut parte și din echipa care câștiga titlul national din 1991.

Matei a povestit despre titlul de acum 31 de ani (când antrenor era Otto Heel), în volumul „Politehnica Timișoara. Fotbalul și handbalul”, semnat de Octavian Stăncioiu și Viorel Jurcuț. Titlul a venit la un an și jumătate după revoluția din 1989 și după decenii în șir de nedreptăți făcute echipelor din afara Bucureștiului:

„A apărut pentru că probabil arbitrilor le era frică să mai meargă pe acele dirijări, cum se întâmpla înainte. Vreau să mă înțelegeți foarte bine, erau foarte puține momentele în care se dirija acest lucru, dar la echipe de valori apropiate sunt suficiente două-trei decizii date împotriva uneia dintre ele pentru ca rezultatul să fie altul… Pot să vă spun cu certitudine că în acei ani, nouă ni s-au furat două titluri de campioană. Le meritam și înainte de 1989! După 1990, am fost într-adevăr cei mai valoroși, a venit și Otto Heel, un om cu experiență și asta a fost. Sunt încântat să fiu posesorul acestei medalii de campion național, nu este la îndemâna oricui, fără nicio lipsă de modestie”

Alexandru Matei

De altfel, mai multe dintre legendele clubului vor asista la evenimentele de la final de săptămână și vor face o plimbare cu vaporașul pe Bega, duminică dimineața.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO