Sorinel Voicu, invitat la aruncarea simbolică de start

octombrie 28, 20220
Un handbalist care a evoluat zece ani la Politehnica Timișoara este invitat pentru aruncarea simbolică de start a meciului din etapa a IX-a a Ligii Naționale. Alb-violeții înfruntă Minaur Baia Mare sâmbătă, 29 octombrie, la sala Constantin Jude.

Sorinel Florian Voicu a jucat la Poli în perioada septembrie 1976-mai 1986, după ce a făcut junioratul la Steaua (1968-1972) și a evoluat la Universitatea București, între 1972 și 1976. A purtat numărul 6 pe tricou în toată această perioadă și a jucat fie centru, fie pivot.

„Perioada de la Timișoara a fost una de satisfacții deosebite. Handbalul era foarte iubit și noi la fel. Tribunele erau pline la fiecare meci de la sala Olimpia, iar mobilizarea noastră totală. Țin minte că la un meci au fost sparte geamurile de la intrare de către spectatorii care nu mai aveau loc în sală. Nici barele de sprijin din tribune nu au scăpat ușor. Au fost pur și simplu îndoite sub presiunea mulțimii”

Sorinel Voicu

Voicu a fost vicecampion cu Poli în 1979, finalist al Cupei României, în 1983, sub comanda antrenorului Constantin Jude. A făcut parte din lotul violeților în aproape întreg sezonul 1985/1986, care s-a încheiat cu câștigarea Cupei României.

Poza atașată acestui articol este dintr-un meci amical Poli – Franța. „Era în toamna lui 79, din câte îmi amintesc. Naționala de seniori a Franței făcea un cantonament la Timișoara și s-a stabilit să jucăm un amical. I-am bătut la trei goluri”, rememorează fostul jucător al lui Poli. Între timp, Franța a devenit cea mai titrată echipă din istoria Campionaterlor Mondiale masculine, cu șase trofee.

Născut la 16 iulie 1953, la Ploiești, Voicu s-a stabilit la Timișoara, este acum profesor universitar doctor, a fost cadru didactic la Universitatea de Vest și arbitru și antrenează echipa de fete a Universității, care evoluează în Divizia A.

„Ne dorim să ținem în viață handbalul feminin timișorean, chiar dacă este foarte greu. O facem măcar în amintirea titlurilor naționale câștigate acum patru-cinci decenii și a finalei de Cupă a Campionilor Europeni, performanțe aproape de neegalat care se află în palmaresul Universității Timișoara”

Sorinel Voicu

Partida de sâmbătă, SCM Politehnica Timișoara – Minaur Baia Mare, începe la ora 18.00 și va fi arbitrate de cuplul Ciprian Popa(Galați) / Ionuț Velisca (Buzău). Avancronica meciului poate fi citită la ACEST LINK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

VREI SĂ ÎNSCRII COPILUL LA GRUPELE DE JUNIORI?

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA

Design fără titlu (40)

Fii alături de echipa locală de handbal din Timișoara. Te așteptăm la meciuri!

© 2022 SCM Politehnica Timișoara | Web Design: SAINO